Uppgång kl 4, Är man hästtjej så är man!

img_8318 (MMS)

Uppgång kl 4, Är man hästtjej så är man!


"Höjdskräck"

Jag har kommit in i ett sådant läge då jag har börjat tycka hinder på höjden 85/90-----> uppåt är väldigt jobbigt att hoppa. Jag blir så pass nervös att jag ska krascha, trilla av och göra illa mig att jag kör flängridning och tappar fokus och blir passagerare ist för ridare.
Dessutom litar jag inte helt 100% på att min ponny hoppar, då han kan köra fulingar, men jag vet att han iaf försöker göra sitt bästa.
Detta är anledningen till att jag trillade av på frahoppningen till min LB-debut. Jag tyckte att oxern ar så äckligt hög och bred, och trodde inte att min ponny skulle klara av och hoppa det (trots att vi har hoppat högre på träningar)
och jag mår bara dåligt av att se på hinder haha^^
Detta är ett jätteproblem för mig, då jag lixom ligger på LB-nivå som endå är 90cm för mig och Pawlo, och hur kul är det att torska på tävling bara för att man fegar ur och har respekt för hinder som inte ens kan göra någo?!
Varje gång jag ska styra på dom högra hindrerna går det mesta tänkandet åt det possitiva hållet: "detta klarar vi", "vi leker över det hära" "detta är ingen match för oss" "detta är inte alls högt".. Men det går ju bara bättre och bättre för min ponny och vi blir skrare tsm och ett starkare team, så förhoppningsvist lär ju det possitiva tänkandet komma upp automatiskt varje gång jag ska hoppa.
Är det någon mer än jag som har en slags "höjdskräck"?? Skulle vara kul och höra hur ni ser på saken.
LB(90cm) på sundby 9/4
Filmen från LB på sundby. Ni ser ju, min ponny lyckas ju alltid lösa det på ett eller annat sätt <3

Dansa fram till Musik.

Godmorgon! Påväg ut till stallet för att hämta alla mina ridstuff och vänta in pappsen som hämtar upp mig för att sedan rulla ut mot fina fyran! Blir ett härlig morgondressyrpass i ridhuset, och jag tror tom att jag ska ta dressyrsadeln :OO eftersom att jag bara rider i allround/hoppsadel på karlslund har det blivit en liten vana så jag har alltid tagit Jennys allroundsadel när jag har ridig fyran haha^^
Sen när fyran är klar blir det tbx till karlslund och fixa lite grejer, tex att hjälpa jenny att smörja sina skor (hahha) och kaanske åka på tävling med Mariele, hon vet lixom inte än om hon får starta eller inte. Känns bra va... Så det kommer bli torrt på bloggen under dagen, Och eftersom att inte bloggappen inte pblicerar inlägg utan wi-fi kommer ju inte det gå heller. Men ska försöka fixa lite tidsinställda kanske och under dagen köra på mms-inlägg. Men jag finns alltid tillgänglig på kommentarer haha :P
lite bilder sen sist jag red henne :P
/Amanda

Micketräning 12/4

Som ni kanske läste i träningsaktik-inlgget var mitt mål att kunna Rida bra mot hindret så att han inte rusade in i botten och fick sina kaninhopp, och Det gick faktiskt riktigt bra! Vi hade lite banhoppningsträning med udda linjer (haha). Hoppade först på en lite lägre nivå, och det gick riktigt bra! vi hade våran vattenmatta ute, som han har stannat på minst 1 gång eller tittat ordentligt på alla dom senase trningarna, men nu så bara hoppa han! (a) Sen höjde han en del och vi hoppa igen. Gick hyfsat bra, han sprang lite i början och mot första hindret i "banan" kom han alltid snett men lyckades lyfta på tassarna haha. Men resten av banan tyckte jag att det kändes riktigt bra och det känns som att vi är Back on Track igen!
Hanna va snäll och fotade lite så jag kan bjuda på bilder ^^
Framhoppning
Framhoppning
Första banan
Första banan
första banan
Andra banan
Andra banan.
Fiina ponny <3

Nöjd tjej på tåget hem! Ponnyn va underbar...

img_3912 (MMS)

Nöjd tjej på tåget hem! Ponnyn va underbar idag. Är hemma strax efter 21, och då ska jag fixa bilderna på en gång. Blir mms bloggning då bloggappen inte funkar :@


@hoppträning

img_1018 (MMS)

@hoppträning


Träningstaktik

Idag är det micketräning. Är gaanska taggad på att rida! Vill verkligen kunna känna att det sitter i hoppningen. Har blivit mycket att han kommer in i botten (men klarar det ändå) men jag vill kunna rida o lägga han bra på dom högre höjderna (90-->). Känns så jobbigt tt kolla på filmerna när man ser att han kör kaninhopp över en 90oxer som är ganska breddad. Får se vad det blir för slags träning idag, och utöver det försöka träna på att komma rätt på alla hinder.


Leva livet.

Har suttit och fixat med denna blogg i typ 4h och ÄN är den ite klar! *suck* men nu ska jag iaf gå och ha en dejt med min kudde då jag ska till stallet runt 12 och hinna ut på långprommis med hunden innan (och liite sömn måste man ju få haha)
Bloggar imorgon bitti, har ju typ huuur mycket som helst att berätta nu (a)


Amanda her self

Vem är jag dåå?
En hästtokig 96 bruud som skulle göra allt för att vara i stallet 24/7 haha.
Vivo en Sundbyberg y vamos en el colegio se llama Ängskolan. Sista året nu.
Lever livet galet, älskar att vara ute och röja på kvällarna och supa mig full! skämt hhahah.
Jag tycker att ja har väldigt lätt att prata med nya människor, ser det som en spännande grej att träffa andra trevliga och inte bara kretsa kring dom man redan känner.. Jag älskar att hjälpa folk (mest innom häst dock men ah..) Och håller gärna lektioner då jag tycker det ör superkul ^^ Just därför sökte jag till hästlinje på gymnasiet och vill arbeta med hästar när ja är äldre.
Har egentligen inte så mycket mer att säga, bjuder på lite bilder från mitt liv det senaste åre (för då såg man som bäst ut haha)
överanskningfest för la polare
pappa o ja

Pawlo

Sen har vi min lilla kära poni Pawlo :*
Pawlo är en c-ponny valack f*2001, imp. Polen.
Jag red han för första gången 10/9-2011, åke på min första tävling 1/10-2011 haha. Vart en 2:a plats i debuten och vi plockade rosetter på alla våra starer under 2011. Tävlar LC o LB och siktar på att vara dubbelnolla i LB:n då jag har lyckats få 4fel på varje start haha. Eftersom att jag är så pass lång, och han liten, så får vi se hur länge till jag får rida och hoppa han. Men vi får göra det bästa av situationen helt enkelt.
ni får lite härliga goa bilder på min minigris från tiden vi har haft tsm n så länga ^^
Leka lite på banan...
min kung <3

L'amour

Lamour, är en unghäst f*2007 som står på Karlslund och ägs utav Mariele. Jag rider henne på måndagar (eller lite ibland haha) och om mariele ska tävla henne så åker jag ju såklart med haha ;)
Jag har ridigt Lamour sen sommaren 2011, då ja jobbade på ridläger. Hon är en riktigt trevlig häst som ser ut som en liten åsna med hennes jätteöron :') vet inte vad mer jag ska säga? Vi får se vad framtiden säger oss två emellan, man vet aldrig vad som kan hända haha^^

Amfhyr LH

Hesten Amfhyr LH a.k.a Fyran får bli först ut att presenteras!
Fyran är ett sto f*1999 och tävlas av Jenny i Sverige och Internationellt. Jag har varit skötare åt Jenny i snart 1 ½ år och hunnit åka med på massa spännande tävlingar som srömsholm, Meeting i Högbo, SM, NM i Danmark m.m..
När Jenny inte hinner rida så får jag ta itu på lille dressyrpållen i ridhuset (A) Ni kommer få läsa om henne Ibland då och då, med tanke på att jag träffar henne ganska sällan.
Bjuder på lite bilder från Året tsm med Jenny och Fyran.
(när jag startade km 2011 på henne haha..)