Vart tar tiden vägen?

Skola hela dagen, plugga sönder eftersom att dom 10 timmarna jag skulle ha lagt ner på ett projekt i naturbruket gick åt att spela.. *oups* 
Drog till stallet med Fanny för att rida igenom Apollo litegrann. Idag hade jag även Marieles dressyrsadel, som är den skönaste jag någonsin har suttit i! Eftersom att hon är den bästa får jag låna den på söndag. Yeay.
I början av passet var han ganska tjafsig, puttade ut baken och var allmänt överallt och ingenstans. Övade på dessa halter som i början liknade mer piaff än en stillastående häst. 
Red sedan mycket övergångar från arbetstrav till mellantrav och arbetsgalopp till mellangalopp och kännde att allt funkade.
På lördag blir lite trimm innan söndag, rida igenom honom ganska ordentligt så han är mjuk och fin. 
Precis när jag skulle be fanny filma skulel hon rida, så film kommer på lördag ist!
Typ den ända bilden som var publiceringsduglig...
 

Tiden bara flyger iväg och jag vet inte när jag ska hinna få in bloggen i tidsschemat,,.
Morgondagen är dock inte klar ännu, kanske stall eller så blir det ha kul på annat sätt, det återstår att se. hahaha

Människans bästa vän

Vi har ju en nu 11 månaders schäfertik som vi har haft sedan i september. Måste säga att det är nog den charmigaste hund jag stött på. Alltid full av energi och leksug, alltid på hugget och alltid kramgo.
Tyvärr är hon inte våran, utan tillhör försvarsmakten, så vi har bara henne på foder. I Maj ska hon testas, och då får vi se om vi får behålla henne eller om hon ska till polisen eller annan verksamhet.
Bjussar på några bilder på den lilla skönheten hahahah.

 En som delar massa minnen för livet.

Pawlo är en ponny som alltid kommer att ha en plats i mitt hjärta. Han var den jag startade min första lokala tävling på, han var den som lärde mig att rida, han är en av dom som gjort mig till den ryttaren jag är idag. 
Jag startade min allra första lokala tävling den 1 oktober, 3 veckor efter att han hade kommit till karlslund.
Vi startade LD+ och LC, och jag hade hört att han hade inte viljat hoppa på tävlingar, att han bara stannade och höll på. Jag var sjukt nervös och startade FÖRST eftersom att jag var efteranmäld. Gick in på banan och bara körde , sket i allt.
0+0 fick vi, och jag visste ju inte hur min tid var eftersom att det var ingen annan som hade ridigt. Men efter 10 ekipage får jag höra i högtalaren att jag ligger FÖRST, det var MIN tid alla försökte att slå!
Kommer ihåg att jag och Ella står vid staketet och kollar på dom som är kvar. VARJE gång nån kom till omhoppning så vi alltid *nej den är snabbare", men vi hade alltid fel, till sista ryttaren. den SISTA ryttaren i klassen petade ner mig till en ANDRAPLATS, men jag hoppade upp och ner och grät tillochmed, SÅ glad var jag!
Blir fortfarande så himla glad utav att kolla på denna videon. 
 
Ungefär 1 månad senare åkte vi till botkyrka för att hoppa LC och DEBUTERA LB!
Började med LCn, den var jag säker på. Gick in på banan och gav allt! Vi kom på en 5e plats.
Sen var det dags för LB-debuten. Jag var sjukt nervös. Hade lite hindernojja, och TRILLADE AV på framhoppningen för att jag blev för nervös och slutade rida. Men jag hoppade upp igen, tog mig samman och gick in på banan. Klarade grundomgången, felfri vilket jag inte trodde, kom på mig själv att jag måste fortsätta rida omhoppningen och tänkte *SHIT*.
Red en fegisrunda, varflr förstår jag inte såhär i efterhand.. Men vi kom lite fel på ett hinder som vi rev. Dock var det bara 2 som var dubbelnollor, och det var 3 placerade. Och trott det eller ej, JAG KOM 3:a!!! När jag var påväg hem från den tävlingen hade jag ett stooort smile på mina läppar.
 
 
Sen så har vi ridigt en del tävlingar, tränat massor och haft huuur kul som helst tillsammans. 
I början av förra sommaren var jag tyvärr tvungen att sluta rida honom för det funkade inte längre med min längd och han gav allt. 
Nu är han såld till Karlshem och är just nu ute på foder hos en urgullig tjej (där jag även har fått ta hand om honom och rida) Saknaden är stor men The Show Must Go On....
Han kommer alltid att vara den bästa för mig, Finaste Pawlo.

 

to late.

Har inte haft någon tid att blogga alls idag.. Skoköp, hundpromenad och hårfärgning, jaa, u see.
imorgon är det dags för praktik igen, så tänkte sno med mig datan så jag kan uppdatera och svara på kommentarer :)
It's to late och jag ska kliva upp innan tuppen imorgon, så det är dags att sova.


Inspirationen ba flödar

Sitter i skolan på naturbrukslektion, lika kul som alltid. 
Det står HEEELT tomt i mitt huvud, jag har ingen aning om vad jag kan skriva..  Jag var sjukt taggad på att börja blogga igen, men nu får jag bara ångest över att inte ha något att skriva om. Så har ni något önskemål om vad ni skulle vilja läsa om så får ni mer än gärna skicka en kommentar!
Jag och Shadow på en tävling.

Hästmärken

Något jag dör för, det är alla hästkläder det finns. Det är såå mycket roligare att gå och kolla på hästkläder och spendera pengar på det än kläder till vardan.
Tänkte ta upp ett par märken och börjar med,
 
KINGSLAND:
Har alltid gillat kingsland, och kommer nog alltid att göra det oxå. Dom har stilrena kläder, bra passform och framför allt SNYGGA och bekväma kläder, alltid. Om det är något man önskar så är det att kunna shoppa upp alla kingslandkläder dom har.
Deras jackor, det bästa som finns!
 
J.Whitaker:
Finns väl inge snyggare än sammetshjälmen med den upp-och-nervända rosetten på? och hans ridbyxor med efternamnet längst lårbenet?
Det är de jag älskar mest från JW, SÅKLART oxå det nya stalltäcket som har kommit ut för ett tag sen, och Apollo ska ju såklart ha det ;)
Dock har ju typ alla ridbyxorna och hjälmen, så det är ju inget speciellt, sprecis som med GPA-hjälmen...
 
 
Pikeur: 
Har typ världens snyggaste och skönaste ridbyxor!! Älskar högmidjade byxor, och vad är då bättre än ett par högmidjade ridbyxor?! Sitter sjukt snyggt gör dom oxå, ända är väl priset, men det är priset man får betala om man vill ha det bästa.
Deras andra kläder är ju såklart oxå snygga.
 
Sist, Mountain Horse: 
Detta är nog det märket jag har mest utav hemma i min garderob faktiskt. Stövlar, Västar, Ridbyxor, tröjor, jaa u name it! Dom oskodda ridbyxorna är nog dom skönaste jag har haft att jobba i. Dom sitter på plats och är smidiga att röra sig i. Stövlarna finns det ju några typer av, men jag har ett par som jag verkligen älskar, och det bästa av allt är att dom sitter bra på mig! Jag har världens största och bredaste fötter, med ett par fotbollsvader vilket gör att det inte är det lättaste att hitta skor och stövlar, men jag kan ha deras stövlar och de är jag vääldigt glad över!!

 
 
Vilket är ditt favorithästmärke? Något/några av ovan eller finns det något annat du tycker mer om?? :)

 

Hästpresentation 1 - Baya

Ja, det är många som har frågat om jag har egen häst osv, och svaret är NEJ. Men jag har en häst som jag rider väldigt mycket på och tävlar med, så jag tänkte presentera henne.
                                                                                                                                                                                                 
 

Baya
(Utalas BaCHa, och inte BaJJa som många tror.)
Hon är fördd 97, imp. från Argentina och hela 147.2 i mankhöjden.
 
Hon är en ridskoleponny som står på karlslund, stallet jag brukar hänga på nu för tiden. 
Min kompis Ella som jag träffade när jag var ny på karlslund har ridigt Baya i 3 år tror jag, och tävlat en hel del upp till LB i hoppning men en massa vinster, sen har hon gått dressyrtävlingar ute på stäket där hon stod innan hon kom till oss. Det många inte vet, är att hon från början har varit en polohäst! Ganska kul faktiskt....
     Efter att alla hästar jag tidigare ridigt sålts så stod jag där, utan häst.  Min tränare pratar med mig en dag och säger att jag skulle ju kunna börja hoppa Baya om jag ville. (jag har tidigare träna på henen för att vara med i divisionfinalen förra hösten.) Jag tackar ju inte nej direkt, och jag vet ju att Ella vill att jag ska börja rida henen mer och hon vill att jag ska åka ut och tävla på henne, så det kändes ändå ganska så bra.
 
Hon är ju en liten speciell häst att rida kan jag säga.. Om man sitter på henne för första gången och inte vet hur man ska rida, kan jag säga att man vill ge upp hoppet! I början var det ta tygel, hästen gick upp med huvet bland molnen och jag satt och försökte ställa henne, böja lite i sidan men inget gick. hennes galopp är bland det värsta jag varit med om. Kort, stötig och framför allt precis innan hindret, *studds* *studds*. GUUUUD säger jag! Både jag och Ella garvade lika mycket första gången haha!  Jag var tvungen att lära mig rida en helt ny typ av häst. 
I början var det superjobbigt, framför allt på framridningarna när jag bara sket i formen och lät henne gå som hon ville.
Nu efter ett tag har jag ju lärt mig HUR jag måste rida för att hon ska komma till eftergift och bli mjuk i sidorna, och jag tycker hon har blivit riktigt fin. Vi kom även fram till att i vår ska vi starta några dressyrtävlingar oxå eftersom att vårat stall har anmält sig till allsvenskan med ett dressyrlag, så detta kan bli en spännande tävlingssesong!
Under de sista två månaderna på år 2012 han vi åka till Runsten och hoppa en P&J, 90cm och 1m och var felfri i båda, vilket alltid känns bra när det är debut. 
Jag har hittat mera knappar nu under praktikdagarna när jag har ridigt henne och lärt mig ännu mer i hoppningen hur jag ska rida, och så har jag haft supercoatchen Ella som har hjälpt mig huur mycket med hur jag ska tänka, hur jag ska göra och vad jag ska göra, Och det känns alltid extra bra att ha någon som kan hästen utan och innan. Som grädde på moset kan jag lägga till att det var JAG som hade lektioner för Ella under sommrarna om hur hon kunde rida Baya för att lösgöra henne m.m hahahh

Från mickekursen i början av året.
Ella och Baya under en lektion för mig förra sommaren.

Dom igen under en hoppträning i sommras.
Fiina ponnyn.
 

Så, det blev en ganska lång presentation, men jag hoppas att ni kommer fortsätta våran utveckling tillsammans och följa våra dagar ute på tävlingsbanorna! :)

Skolhoppning

Är i skolan nu och skriver våra riddagböcker. I morse hade vi hoppnin på schemat och jag fick rida en häst som heter Tequila. Det var lite gymnastikhoppning blandat med ryttarens balans och följsamhet, en väldigt bra lektion tycker jag.
Det gick förvånatsvärt bra, hon behöver några språng på sig för att komma igång o i slutet var hon riktigt kanon!!
Nu återstår bara teorin, sen blir det slut för dagen.
När jag kommer hem kommer det dyka upp två inlägg om "mina" ponnysar, så håll utkik! ;)


Tidiga mornar

Det gäller att vara uppe med tuppen när man ska till stallet! Sitter just nu och käkar frukost, hallonsmoothie som världens bästa mamma har gjort. 
Snart ska jag dra mig vidare till hästarna, kommer inte uppdatera först jag är hemma igen.
Ha de gött i skolbänken alla som ska till skolan idag så hörs vi ;)
Min första riktiga frukost på ett ganska så bra tag..

Tävlingssugen

Jag är så himla otroligt tävlingssugen och vill bara ut och tävla nu nu nu!! Det är just utav denna anledning jag inte gillar vintern riktigt. Jag tycker inte om att det ska vara ett sådan långt tävlingsuppbehåll, det är så jobbigt att vänta! meen det är ändå ganska förståligt.. Man vill knapt åka ut till stallet när det är -15, tänk då att åka på tävling och stå där och hålla på. Brrr.
Men jag har faktiskt anmält mig till årets första start!! Det blir i Södertälje nu på Söndag, Dock bara en Pay & Ride.  Jag har ju inte riktigt hunnit starta en tävling på Apollo, och då känns det ganska skönt att åka till ett ställe som ligger nära, och inte ha så jättehöga krav utan bara åka dit för att se hur det funkar, eftersom att dom riktiga tävlingarna inte börjar först v.10...
  Tänkte bjussa på mina favoriter från lite olika tävlingar, dock är detta bara hoppning med det får ni stå ut med.

Finaste pållarna

Ovanlig skoldag.

Imorgon är det måndag igen, den dagen då alla deppar ihop för att dom måste gå till skolan igen. Personligen är måndagar min favvoskoldag, kanske inte är så konstigt eftersom att jag ska nämligen rida in den nya veckan. 
Varje vecka börjar vi med att åka till Solna Ridskola för att rida med skolan, det lixom ingår i våran utbildning, och är inte helt fel.  Imorgon ska vi hoppa för första gången på denna termin, även sista gången för ridläraren vi har haft hela höstterminen förra året, eftersom att det är dags att byta nu. 
Hoppning är min starkaste gren skulle jag säga, men det har de inte varit hela tiden. Jag red en gång i tiden på Solna, och då sysslade jag bara med dressyr och var med på klubbtävlingar enstakade gånger för jag tyckte det var "kul", Men sen så bytte jag till Karlslund för 2 år sen, och bytte inriktning helt. Jag blev en hoppryttare, startade min första lokala tävling, och lixom fortsatte med hoppningen och tycker nu det är roligast.  Men nu har dressyren börjat bli kul igen, och jag ska ju så småningom starta det på båda hästarna!
Vad tycker ni mest om? Hoppning eller dressyr? eller är du en allround?
En väldigt fin dressyrhäst jag red väldigt ofta.
Första ponnyn jag tävlade lokalt på.
Hästen jag red största delen under min tid på solna, Detta är en bild från en klubbtävling.

Längtan till sena sommarkvällar och strålande sol

Åhh, Något jag verkligen längtar till är sommaren!! Fina bilder, roliga kvällar, strålande sol och VÄRME!!
Förra året var vi på Rhodos och glassade oss där en vecka, Dit drar vi i sommar igen, denna gång 2 veckor! Så sjuukt najs. 
Sen hemma i stallmiljön är det så mycket skönare med sommar. Man kan rida på en torr bana, rida och bada med hästarna och ha långa sköna uteritter! Dock så kommer dessa otäcka insekter fram, så som bromsar och mygg. Men vad är en sommar utan dom?
 
Tänkte bjuda på lite bilder från förra årets sommar.
 
Grekland i all ära.
 
Meetings, träningar och bara allmänt hästmys.
 
Och såklart, Svensk sommar!
 

Dag 3- ett foto på dig och dina vänner

Ett foto räcker inte, helt klart.
Jag och mina vackra (x-)klasskamrater på balen i 9:an.
min nuvarande klass. Ett helt underbart gäng med hästbrudar ska jag säga.
Och såklart världens bästa stallgäng!

Aldrig som man tänkt sig.

Godmorgon. Tanken idag var att först åka på tävling, sen "provrida" en ponny (inte för köp) och knäppa kort i det fina vädret, meen såklar blir det ju inget av det haha.
Sverige bjuder på ett rätt så grått o trist väder idag, vi ställer in tävlingen och nu har jag helt plötsligt inget alls att göra. Vad ska man hitta på? detta är ju typiskt kolla-film-väder, Har ni någon film ni tycker om? Vilken är det isf? :)
Kanske kan övertala mamsen att åka och shoppa oxå heheh.
Jag och min gamla tävlingskompis Pawlo.
 

Fint väder bidrar till fina bilder

Jag är så himla otroligt fotosugen just nu! Det har varit extremt fint väder dom senaste dagarna, vilket gör att jag ännu mer vill trotsa kylan för några kort. Här kommer ett gäng kort som jag knäppt tidigare under år 2012.
 
 

Ska försöka få någon i stallet att ställa upp som modell nån gång, haha.
 

LÄNKBYTE

Tycker alla ska gå in och läsa Fridas blogg! En sjukt duktig tjej som håller på med fälttävlan och skriver vad hon tycker och tänker om saker och ting.
KLICKA HÄÄR FÖR ATT KOMMA TILL BLOGGEN!! http://friidaolsson.blogg.se/ http://friidaolsson.blogg.se/ 

Anledningen till att dressyren känns kul.

Apollo, ponnyn jag ska tävla dressyr på, har varit så hiimla fin senaste gångerna jag har ridigt honom! Vi kommer ett steg längre varje gång! Det tråkigaste är att det knappt finns några dressyrtävlingar i stockholmsområdet.. Men så fort det finns en bra tävling, då ska vi ÄNTLIGEN göra våran debut tsm! :)
 Kan bjuda på några bilder från senaste träningen, då han var såå fin och trevlig att rida!
En riktigt trevlig ponny, som jag är verkligen glad över att få rida!
 

Bra för att man är bortskämd?

Är man bra för att man är bortskämd? Kan man rida mycket bättre än alla andra bara för att man har en egen häst och som var dyrare och högre utbildad?
Det är nått man får höra jämt. "Min häst har gått 1.50"  "Min häst kostade bara 200 tusen" "Min häst har värsta steget" "min häst kan galoppiruetter och passage" och så vidar. VISST, okej kul för er att era föräldrar har köpt en "klar" häst man bara kan sitta upp på och köra, som är så hög utbildad och kan allt. Men klarar DU av att rida en 1.50 hoppning? klarar DU av att rida en Grand Prix?
Jag har ridigt på en häst som går höga klasser i dressyr, men bara för att hästen kan betyder det inte att jag oxå kan. Man måste ta det lugnt, låta det ta tid. Man kan inte bara sitta och nöta galoppiruetter i en vecka, bli sur för att det inte går. Det är ju inte hästens fel? Hästen kan ju, men man måste inse själv att du och hästen behöver bli ett TEAM, göra det tillsammans, göra det rätt. Man måste hitta hästens alla knapper, lära sig hur den fungerar. 
Jag vet många personer, som har köpt en häst som kanske gått LB/LA för några tusen, kanske bara LC tom, som har JOBBAT med den från grunden, jobbat sig uppåt mot sina mål, tillsammans. 
Och tyvärr så tror dom flesta som får allt serverat på silverfat att dom är störst bäst och vackrast, kan rida bäst och klarar av ALLA hästar, för att dom kanske lyckas rida passage på sin häst.
Bortskämda ungar, som SKRYTER om det, trycker ner andra för att dom har det mycket bättre, är något jag är allergiskt mot. Varför kan man inte vara GLAD för andras skull om det går bättre för den på tävlingen? Varför kan man inte stötta varran ist för att kolla snett och prata skit bakom ryggen. Något som alla säkert gör i spec hästsporten. 
Detta är från första hoppträningen på Lester. Kunde knappt rida honom då, men vi jobbade på, blev bättre tillsammans. När han kom till oss kunde ingen hämta honom i hagen, var tvugna att ha grimma på med ett litet grimskaft så man skulle kunna fånga honom, man fick knappt ta honom på huvudet. Vi jobbade, tillbringade många timmar i hagen tsm med honom, och när han åkte, VEM SOM HELST kunde hämta honom, vi kunde tom hämta utan grimma. jag kunde stå och klappa över hela huvudet och han gick efter mig som en hund. Vi hade väldigt kul tsm. Han var en utav dom ponnysar jag har ridigt som jag har lärt mig ytterligare mer på.
Att rida många olika hästar tjänar man på som ryttare, man lär sig alltid något utav varje häst, och det är något som dom flesta missar, vilket betyder att dom oftast bara kan rida sin egna.

Lite flummig text sådär, men det är ju lixom inge tvång att man måste gilla och läsa allt.

Dag 2- meningen bakom ditt bloggnamn

Grejen är att jag faktiskt heter Amanduws på inprinsip allt man har anvärndarnamn på... Och detta tack vare en stallkompis från Solna, som en gång kallade mig för Amanduus, och det lixom föll sig naturligt sen till Amanduws, för att det var ledigt på allt, verkligen ALLT men behövde ett användarnamn för! Och då slapp man ju fundera en massa, och jag tyckte väl om det antar jag. Enkelt, lätt att komma ihåg och lixom heeelt okej. haha.

Fina ponnyn Lester.

En dag som dom andra dagarna

Såklart Försov jag mig idag, detta är det ända jobbiga med att tågen aldrig går och att jag bor så långt bort. Så tyvärr inget stall idag, får väl hitta på något annat att göra, typ städa... 
Senare idag kommer ett åsiktsinlägg, vad det kommer handla om får ni läsa om senare under dagen.
Frukost som jag gillar stort.

Dag 1- kort fakta om dig själv

Amanda Grönroos heter jag, Bor i sundbyberg. Har en syster (+en halvbror) och en fodervärdshund från försvarsmakten. 
Jag går hästlinjen på Realgymnasiet i Stockholm, vilket är rätt så najs om jag får säga det själv. Rider i ett litet stall ute i Tumba där det finns goa människor och en ponny vid namnet Baya som jag ska få träna och tävla nu.
Jag älskar godis och att spela StarStable, ett hästspel på nätet.Choklad är något jag är extra svag för.
Jaa, finns väl inte så mycket mer att säga antar ja. Skulle ju iof kunna sitta i timmar och skriva flera hundra rader, men det orkar man ju inte med.
That´s me lixom...
 
XOXO

Mjukstart

Kul att statestiken är igång trots att ingen borde veta att jag bloggar igen....
 
Tänkte mjukstarta med "30-dagars-challenge", för att komma igång lixom. 
 

Dag 1- kort fakta om dig själv
DAg 2- meningen bakom ditt bloggnamn
Dag 3- ett foto på dig och dina vänner
Dag 4- det här åt jag idag

Dag 5- en nytagen bild

Dag 6- min dag

Dag 7- min syster
Dag 8- ett minne jag har

Dag 9- ett kort från idag
Dag 10- Det här hade jag på mig idag
Dag 11- Mina planer inför helgen
Dag 12- Varför du började blogga
Dag 13- En bild på ditt hem

Dag 14- Ett minne
Dag 15- min favoritblogg
Dag 16- Vad tycker du själv om dina första blogg inlägg, 
nu när du läser de i efterhand?

Dag 17- två sakar jag inte skulle kunna klara mig utan
Dag 18- Min favorit födelsedag
Dag 19- Min favorit plats
Dag 20- En bild du inte kan ta dina ögon ifrån
Dag 21- Min favorit film
Dag 22- Någon vacker
Dag 23- Det här får mig att må bättre
Dag 24- Den här månaden
Dag 25- Det här finns i min väska
Dag 26- Min favorit låt
Dag 27- vad du ska göra ikvällDag 28- Ett foto på dig från förra året och ett från i år, hur har du förändrats?
Dag 29- Det här saknar jag
Dag 30- Min favorittid på året


Självklart kommer det att slinka in inlägg här och var, och är det något speciellt ni vill läsa om s¨å är det bara att säga till! :)

 


Nu kör vi, igen

Saknar bloggandet, men ändå inte.. Så vi kör lite halvt oseriös osv. Välj själv om ni vill läsa.
Meen, idag gör jag ingen big deal, utan tänkte gå o ladda batterierna och komma tillbaka imorrn, så vi hörs då.

Hey hoo, Let´s go.