Hästpresentation 1 - Baya

Ja, det är många som har frågat om jag har egen häst osv, och svaret är NEJ. Men jag har en häst som jag rider väldigt mycket på och tävlar med, så jag tänkte presentera henne.
                                                                                                                                                                                                 
 

Baya
(Utalas BaCHa, och inte BaJJa som många tror.)
Hon är fördd 97, imp. från Argentina och hela 147.2 i mankhöjden.
 
Hon är en ridskoleponny som står på karlslund, stallet jag brukar hänga på nu för tiden. 
Min kompis Ella som jag träffade när jag var ny på karlslund har ridigt Baya i 3 år tror jag, och tävlat en hel del upp till LB i hoppning men en massa vinster, sen har hon gått dressyrtävlingar ute på stäket där hon stod innan hon kom till oss. Det många inte vet, är att hon från början har varit en polohäst! Ganska kul faktiskt....
     Efter att alla hästar jag tidigare ridigt sålts så stod jag där, utan häst.  Min tränare pratar med mig en dag och säger att jag skulle ju kunna börja hoppa Baya om jag ville. (jag har tidigare träna på henen för att vara med i divisionfinalen förra hösten.) Jag tackar ju inte nej direkt, och jag vet ju att Ella vill att jag ska börja rida henen mer och hon vill att jag ska åka ut och tävla på henne, så det kändes ändå ganska så bra.
 
Hon är ju en liten speciell häst att rida kan jag säga.. Om man sitter på henne för första gången och inte vet hur man ska rida, kan jag säga att man vill ge upp hoppet! I början var det ta tygel, hästen gick upp med huvet bland molnen och jag satt och försökte ställa henne, böja lite i sidan men inget gick. hennes galopp är bland det värsta jag varit med om. Kort, stötig och framför allt precis innan hindret, *studds* *studds*. GUUUUD säger jag! Både jag och Ella garvade lika mycket första gången haha!  Jag var tvungen att lära mig rida en helt ny typ av häst. 
I början var det superjobbigt, framför allt på framridningarna när jag bara sket i formen och lät henne gå som hon ville.
Nu efter ett tag har jag ju lärt mig HUR jag måste rida för att hon ska komma till eftergift och bli mjuk i sidorna, och jag tycker hon har blivit riktigt fin. Vi kom även fram till att i vår ska vi starta några dressyrtävlingar oxå eftersom att vårat stall har anmält sig till allsvenskan med ett dressyrlag, så detta kan bli en spännande tävlingssesong!
Under de sista två månaderna på år 2012 han vi åka till Runsten och hoppa en P&J, 90cm och 1m och var felfri i båda, vilket alltid känns bra när det är debut. 
Jag har hittat mera knappar nu under praktikdagarna när jag har ridigt henne och lärt mig ännu mer i hoppningen hur jag ska rida, och så har jag haft supercoatchen Ella som har hjälpt mig huur mycket med hur jag ska tänka, hur jag ska göra och vad jag ska göra, Och det känns alltid extra bra att ha någon som kan hästen utan och innan. Som grädde på moset kan jag lägga till att det var JAG som hade lektioner för Ella under sommrarna om hur hon kunde rida Baya för att lösgöra henne m.m hahahh

Från mickekursen i början av året.
Ella och Baya under en lektion för mig förra sommaren.

Dom igen under en hoppträning i sommras.
Fiina ponnyn.
 

Så, det blev en ganska lång presentation, men jag hoppas att ni kommer fortsätta våran utveckling tillsammans och följa våra dagar ute på tävlingsbanorna! :)


Sv: Då blir det nog så! :D Tack så mycket du med!

2013-01-28 // 20:25:16

Vilken söting!

Sv: hihi ja .D

2013-01-28 // 20:30:25

sv: Tittar på tv :) Haft en bra dag?

2013-01-28 // 21:22:32
» Sofie

Sv: De har faktiskt redan kommit igång, dock så har jag inte tävlat än i år, men ar planerat in en tävling den 10:onde med min tillridningsponny! :) Har de kommit igång hos dig? :)

2013-01-28 // 21:34:50
» Sofie

Sv: usch vad segt... Hos oss är det bara en eller två på en månad, men det är ändå någonting. Sen kommer ju alla tävlingar samtidigt och man får verkligen välja och vraka i några veckor, sen blir det sommaruppehåll. Lustigt det där egentligen! ;)

2013-01-28 // 21:54:05

Vilka fina bilder, jag lyckas aldrig ta bra hoppbilder... ;)
sv. Tack dsm! :D

2013-01-28 // 21:55:59

sv, så bra! hmm jag svarar på kommentarer, dd? :D

2013-01-28 // 22:00:30
» Sofie

Sv: jo men usch vad jobbigt :/ Det gör faktiskt inte jag heller, och sen är det typ fem meeting och tävlingar på samma helg på sensommaren istället! Och på hösten är det ju knappt några tävlingar.. Fast det funkar ju rätt bra iallafall, det är skönt att få lite vila mellan alla tävlingar och man är ju så jäkla taggad när man inte tävlat på ett tag! :)

2013-01-28 // 22:09:44

så söt! c:

2013-01-28 // 22:11:17

Jaa du skrev om din ponny :) Rolig läsning!

2013-01-28 // 22:27:28
» Alva

Sv; Haha okej! Det är toppen :) Haft en bra måndag?

2013-01-28 // 22:38:10

sv; tack så mycket du! :)

2013-01-28 // 22:51:13
» Ida O

Söt ponny :)

Kram!

2013-02-03 // 18:36:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback